Topmenu

En mentor giver én at stå til ansvar overfor

logo2xSelvom man egentlig gør det ret godt selv, så strammer man sig lige lidt mere an, når man får en mentor. Det er erfaringen hos Bikematch, der i november har fået en mentor gennem PRO-Programmet.

Teamet bag Bikematch, Brian Jakobsen samt brødrene Rasmus og Lasse Melbye, har arbejdet vedholdende hele 2014 på at udvikle deres cykelportal, som gør det lettere for købere af racercykler og mountainbikes at afsøge markedet og samtidig giver cykelhandlere en ny online-kanal til nye kunder. Men selvom det konstant er gået fremad og kunderne bliver flere, så har det alligevel været godt for teamet at få nogle nye øjne til at kigge på virksomheden i form af mentor Henrik Skov, stifteren af Skov Rejser og online specialist hos Aaby Advice.

”Det er ikke så meget det han siger, men det er det at få en mentor, der betyder noget”, fortæller Brian Jakobsen fra Bikematch efter det første møde.

Brian Jakobsen, Bikematch

Brian Jakobsen, Bikematch

”Vi er faktisk gode til at være strukturerede, men vi har efterhånden så mange hatte på i firmaet, at man mister lidt af overblikket og strukturen. Vi har en masse på to-do-listen, så nogle gange laver vi bare noget, som er let, fordi det føles godt at få lavet noget. Men det er nok ikke altid det vigtigste vi får lavet. Det kan Henrik Skov hjælpe os med”, fortæller Brian Jakobsen og nævner udarbejdelsen af en klar handlingsplan som én af de første ting, som mentor skal hjælpe dem med.

På det første møde hjalp mentor Henrik Skov bl.a. med at få en klar prioritet af, hvilke opgaver der var vigtige på kort sigt, og hvad der godt kan vente til senere. Bl.a. blev det prioriteret at vente med splittests på hjemmesiden indtil man faktisk havde flere brugere at teste på. Senere er det planen, at han skal hjælpe med en 5-års strategi og med skalering af projektet til nye markeder.

”Henrik sagde ikke så meget i starten. Han lyttede bare til os. Og det er faktisk også meget det at have én at stå til ansvar for, der har en effekt”, siger Brian Jakobsen.

”Det giver motivation at skulle stå til ansvar, og man vil jo ikke spilde hans tid. Man vil godt vise at man kan skabe fremdrift”.

Det har også styrket ansvarsfølelsen, at Henrik Skov efter første møde lavede en lille strategisk analyse af virksomheden som han ser den. Herunder udpegning af de største problemer lige nu og et bud på, hvordan man løser dem.

Brian Jakobsen understreger også at en mentor kan være en hjælp, når man skal formulere mål.

”Vi har måske haft lidt svært ved at sætte mål, da vi har været  bange for ikke at nå dem. Men det skal Henrik hjælpe os med, og han ved også mere om, hvad der er realistisk”, siger Brian Jakobsen, og understreger betydningen af, at en mentor også har et personligt engagement i projektet.

”Henrik taler meget på vores niveau og forsøger ikke at være bedrevidende. Det er ikke ham det handler om. Vi føler at han går helt ind i det for at sikre at vi kommer fremad”.

Mentorer er en del af PRO-Programmet og tilbydes til de projekter, som i særlig grad har vist fremdrift og vedholdenhed i deres projekter.

Se mere på Bikematch’s hjemmeside…

Læs mere om Bikematch på Wall of Fame…

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar