Topmenu

Brugerprofiler

PRO programmet har studerende, dimittender og alumner fra SDU som den primære målgruppe. Studerende har ikke umiddelbart tiden til at fokusere fuldt på iværksætteri, men der er rig mulighed for at integrere arbejde med iværksætterprojekter i deres studieforløb, så de er modnet, når de dimitterer.

Vi har valgt at definere tre profiler blandt ovenstående (især blandt studerende og dimittender):

  • Iværksætterspirerne – de studerende, som har taget iværksætteri på sig som en identitet, og som vil i gang hurtigst muligt og som kun ser evt. jobs som et middel til at nå målet om egen virksomhed.
  • Akademikerne – ja, det er de jo alle sammen, men i denne sammenhæng betegner det dem, der i høj grad hænger deres identitet på fagligheden. Iværksætteri er primært relevant som en faglig udfordring eller mulighed for fagligt selvrealisering.
  • Freelancerne – er en kombination af de to ovenstående. Deres identitet er i høj grad deres fag, men faget byder på få attraktive jobs, så livet som selvstændig, hvor man sælger sin faglighed, er et attraktivt alternativ. Ofte i enkeltmandsvirksomheder eller i netværk af små virksomheder.

 

Af ovenstående udgør iværksætterspirerne formentlig under 5 % af de studerende. Akademikerne udgør det store flertal, mens freelancerne er udbredte på visse uddannelser og stort set fraværende på andre.

Læs mere om Iværksætterspirerne, Akademikerne og Freelancerne