Topmenu

Iværksætterspirerne

Brugerprofil I

Iværksætterspirerne har allerede besluttet sig for at ville være iværksættere, så de er i fuld gang med at lede efter den gode idé, og nogle af dem har allerede så småt afprøvet et par idéer.

De vil skabe virksomheder og have succes. Drømmen om millionen er udbredt, og de læser en del amerikansk litteratur om emnet. I det omfang de da læser, for det er helt klart ikke det, der er deres yndligsaktivitet. Det vil hellere ud og netværke blandt andre iværksættere for at lære nyt.

Deres rollemodeller er succesrige iværksættere, der har scoret kassen på at sælge den virksomhed, de byggede op.

Iværksætterspirerne

De findes i stor udstrækning på de økonomiske studieretninger, men der vil også være en del blandt ingeniørerne, som er mere optaget af at skabe noget selv end at starte fra bunden i en prestigefuld teknologivirksomhed.

 

De grundlæggende værdier er personlig succes og velstand, at være sin egen herre og at vise hvad man kan uden at have en masse andre at takke for det – udover måske sine fremtidige medarbejdere.

For dem skal motivationen for at deltage i PRO programmet være:

Kreativ leg

Muligheden for at arbejde med innovative idéer. Gerne flere af gangen. En stor del af denne gruppe vil skifte en del mellem idéer inden de begynder at fokusere, og de nyder at arbejde kreativt for idéernes egen skyld. Det at finde på noget nyt er den ultimative tilfredsstillelse.

Den anden del af denne gruppe er mere målrettede og handlingsorienterede, og er hurtigere til skabe resultater, men er måske knap så innovative.

Teamwork

Denne gruppe finder ofte sammen i teams omkring deres projekter – mere eller mindre formelt – men der er også en del, der foretrækker at arbejde alene. De teamorienterede tager løbende nye personer ind i teamet til afgrænsede projekter eller for at afprøve dem som mere permanente samarbejdspartnere.

Iværksættermiljø

Uanset om man arbejde på team- eller soloprojekter, sætter denne gruppe dog stor pris på at være en del af et iværksættermiljø, hvor man kan diskutere stort og småt på daglig basis med ligesindede. Især solisterne kan ellers føle sig lidt isolerede, men også teams har behov for at kunne mødes i social fora, hvor man møder mere forståelse end blandt mere karriereorienterede studie- og fagkolleger.

Drømmen om millioner

Denne gruppe har læst historien om Skype og Facebook og været til foredrag med Martin Thorborg, og drømmen om en dag at sælge sit værk eller i alt fald trække sig tilbage som bestyrelsesformand og starte noget nyt, er en udbredt drøm.