Topmenu

DXTR

1

Produkt/Service

DXTR, som er en produktlinje under virksomheden ANAS ApS, omfatter magnetiske byggeklodser, som skaber mulighed for læring og leg. Det kræver ingen forudsætninger, man starter blot med at bygge og udforske klodsernes forunderlige verden.

Klodserne tillader endeløse muligheder for læring og sjov som f.eks. læring af alfabetet, klods for klods, bogstav for bogstav.

Al elektronikken og magneterne er sikkert gemt inde i de lasersvejsede klodser, som består af højteknologisk materiale. DXTR fokuserer enormt meget på sikkerheden omkring klodserne og børnenes leg. Dette munder ud i, at det ikke er muligt at åbne klodserne eller komme til at sluge nogle løse dele.

Den taktile intelligensplatform, som klodserne er designet ud fra, er baseret på kognitiv udviklingsteori og neuroplasticitet. DXTR måler, analyserer og hjælper til børns udvikling.

 

Baggrund

DXTR konceptet voksede ud af et semesterprojekt omkring Parkinson’s i Overgangsfasen, og hvorledes de forskellige stakeholders i den proces ville kunne støttes. Det kom siden til udtryk i et koncept, der kombinerede hjernetræning, med finmotorisk træning og patient@home; alt sammen i et forsøg på at forstærke livskvaliteten så lang tid som muligt, på den mindst invasive måde. Det blev sidenhen til medDXTR (medical Dexterity Trainer)

Størrelsen og længden på den specifikke businesscase gav grobund til et mindre pivot i markedsstrategien for at kunne skabe organisk vækst og modne teknologien til at blive det medical device, det er tænkt som. Det pivot er kommet til udtryk i playDXTR, en legetøjsudgave af  medDXTR, der vil kunne underholde, træne og udvikle børn fra godt 4 års alderen og op, samtidig med at værdifuld viden og data om interaktionen kan præsenteres til forældrene og lærerne i takt med det voksende Toys 3.0 og edTech markede.

Man kan sige, at vi med DXTR platformen har ramt en trend omkring Internet of Things, Big Data, tele-medicin, Educational Technology, Smart Connected Toys og Braintraining Gadgets, som vi ikke i vores vildeste fantasi havde forudset.

Det betyder, at vi i dag står med et produkt, der ikke kun er enormt underholdende at lege med for alle, men som reelt set, på grund af de massive mængder data vi kommer til at opsamle, virkeligt vil kunne spille en stor forskningsmæssig rolle år ud i fremtiden. Detaljeniveauet og densiteten på de metriks, vi måler, er uden sammenligning. Tænk Nike Fuelband og Fitbit til fingrene og hjernen.

 

Motivation

Vores drive kommer fra hjertet og det tætte samarbejde vi havde med de oprindelige patienter i udviklingsfasen af konceptet. Da vi fire stiftere kiggede hinanden i øjnene og blev enige om at tage skridtet, var det udelukkende med den drøm, at vi vil kunne gøre en forskel for patienter som dem. Det er den personlige vinkel, der ligeledes har bundet Loïc og Clara til teamet, der lige som vi andre ikke har tjent noget som helst på idéen endnu. At DXTR er vokset til noget endnu større, der indeholder børn og udvikling, hælder naturligvis kun benzin på bålet.

 

Team

Frederik, Clara og Kenneth

2

René, Loïc og Mikkel

Varighed

Firmaet blev i sin originale form stiftet i januar 2014. Siden er der kommet det første patent til, der nu ligger i ”datterselskabet” DXTR Tactile, og samtalerne med investorer, kortsigtede og langsigtede, danske og udenlandske, er gået i gang.

Selve arbejdet med det første semesterprojekt startede for halvandet år siden.

 

Status

Vi er nu på det stadie, hvor vi har de første funktionelle prototyper i en skala 1:1. Vi begynder at kunne måle de ting, vi vil, og gør klar til at bygge en spil-struktur ovenpå. Tænk på vores magnetiske terninger som små forbundne joystick. Den første spilstruktur er lavet som proof of koncept.

Alt i alt forventer vi, at vi er 6-9 måneder fra en produktionsklar prototype.

 

Mål på kort og lang sigt

Selv om det ikke er velset i den lille danske andedam, har vi en klar ambition om at være et af de famøse Unicorn startups om 5 år. Der er lang vej, men vælger vi de rigtige partnere på det nuværende stadie, der deler vores vision og forståelse for Venture verdenen uden for de danske grænser, er vi sikre på, at vi når dertil. Til alle VC’er og angels derude, jeg stiller gerne op til en uforpligtende snak, der beskriver, hvorfor vi er så skråsikre og stadig godt og grundigt Sønderjyske i vort mindset på, at vi er på vej mod den Unicorn List.

 

Kontaktinformation

Press – Clara: clmal@anasdesign.eu
http://no.linkedin.com/pub/clara-beate-malm/73/560/924/en

 

Business – Kenneth: kemad@anasdesign.eu
http://dk.linkedin.com/in/madsenkenneth

 

Se mere på

www.playDXTR.com

www.facebook.com/playDXTR

www.twitter.com/playDXTR