Topmenu

Group

Første medarbejder

Dette case-eksempel giver inspiration til, hvordan man kan bruge laboratoriet i forbindelse med ansættelse af den første medarbejder i virksomheden. Ansættelse af den første medarbejder er ofte en stor beslutning, hvor det mellemmenneskelige spiller en stor rolle og hvor der ikke er et entydigt rigtigt valg.

Problemstilling

Et team står foran at skulle ansætte den første medarbejder. De er dog ret famlende overfor ansættelsesproceduren. Hvordan finder man den rigtige? Og de er måske heller ikke helt sikker på, om ansættelse af en medarbejder faktisk er den rigtige løsning.

 

Case-forløb

Deltagerne afdækker det reelle rekrutteringsbehov gennem interviews med teamet.

Et antal mulige (men ikke aktuelt jobsøgende) medarbejdere interviewes og får lejlighed til at overvære – eller måske være deltagere i – udvælgelsesseancen.

Forhandling af ansættelsesvilkår kan også være en del af processen.

Udbytte

Case-virksomhed: Får lejlighed til at observere rekrutteringsprocessen udefra på egen virksomhed og dermed anledning til at reflektere over egen rekruttering.

Øvrige deltagere: Får lejlighed til at træne rekruttering i en risikofri sammenhæng og dermed blive opmærksom på egen tænkemåde i forhold til andre.

Gæster: Får lejlighed til at få dybere indsigt i rekrutteringsvilkårene i en iværksættervirksomhed og dermed bedre indsigt i, om et job i en iværksættervirksomhed på et senere tidspunkt kunne være interessant.

 

Fagligt appendix

Workshoppen kan følges op af f.eks. indlæg om f.eks. ansættelsesjura mv.