Topmenu

Group

Investormødet

Dette case-eksempel giver inspiration til, hvordan man kan bruge laboratoriet til at forberede sig til mødet med en potentiel investor. Investeringsprocessen er ikke blot en rationel proces, hvor man vurderer en forretningsplan. Det er også en proces, hvor mennesker mødes og skal forsøge at finde hinanden.

Problemstilling

Et team er gået i gang med at søge investorer, og der har været den første interesse fra mulige investorer. Teamet er derfor meget usikre overfor den kommende proces, hvor de skal i dialog med investorer og på et tidspunkt i konkrete forhandlinger. De er lidt bange for at blive snydt og har brug for at blive bedre rustet til processen.

Case-forløb

Deltagerne interviewer to eller flere erfarne investorer, som dog har fokus på andre brancher end case-virksomheden. På baggrund af disse interviews hjælper de case-virksomheden med at blive klar til investorpræsentation.

Som afslutning på workshoppen gennemføres et konkret investormøde, hvor en professionel investor deltager.

 Udbytte

Case-virksomhed: Får trænet investorpræsentation og får større indsigt i investortankegang.

Øvrige deltagere: Får større praktisk indsigt i, hvordan investorer tænker og agerer, og får trænet dialogen med investor.

Gæster: Investor får lejlighed til at møde og skabe relationer til interessante iværksættere og lejlighed til at reflektere over egne kriterier og desuden synliggøre disse i et relevant miljø.

 

Fagligt appendix

Som opfølgning på workshoppen kan tilbydes andre arrangementer om finansiering generelt, investorer og investeringsvilkår m.v.