Topmenu

PRO-deltagere får pris for forretningsidé

Fire ingeniørstuderende i Interaction Design ved SDU vandt specialprisen for bedste innovative forretningsidé ved Sønderborg Iværksætter Award. Arrangementet løb af stablen torsdag den 20. marts 2014 på iFabrikken i Sønderborg.

Finmotorisk træner
De fire studerende, Kenneth Madsen, Mikkel Moos, Frederik Nielsen og René Lund, stiftede i januar et fælles ApS med baggrund i et forskningsprojekt, de har lavet ved Mads Clausen Instituttet.
Selve forretningsmodellen har de arbejdet med gennem PROProgrammet, der er et iværksætter projekt under IDEA Entrepreneurship Cetre. Forskningsprojektet fik navnet DXTR, som dækker over en finmotorisk træner til patienter med Parkinsons sygdom, Alzheimers sygdom, Demens og slagtilfælde.
– Vi deltog i Iværksætter Awarden som et led i en øget værdigenerering og synlighed af vores projekt DXTR, forklarer Kenneth Madsen, der er CEO i det fælles ApS. Det er en god mulighed for at få testet vores forretningsidé, fortsætter han.

Prisen har stor værdi
Det er 3. gang, der uddeles priser ved Sønderborg Iværksætter Award. Der uddeles flere forskellige priser, og DXTR rendte altså med specialprisen for bedste innovative forretningsidé. Med prisen følger en markeds- og patientanalyse til en værdi af 75.000 kr.
– En omfattende markedsanalyse har stor værdi for os, så vi på sigt kan skabe ørenlyd i Welfare Tech verdenen og medicobranchen, vurder Kenneth Madsen, så det er den helt rigtige pris, vi fik. Det giver os en stor tro på projektet.

Også juryens tro på projekt DXTR var stor. Så stor, at den opfordrede de studerende til at søge yderligere kapital til projektet:
– Vi investerer hvert år i omkring 15 virksomheder som jeres. I bestemmer selvfølgelig selv, hvor I vil søge kapital, men det er det her, vi gør, sagde Dennis Westergaard, der er investerings- og porteføljechef ved Syddansk Teknologisk Institut.

Deltager i award i Frankrig
Med prisen følger også erfaringen med at præsentere et projekt for en jury.
– Der skal afsættes en del tid til forberedelse og afvikling af en award, hvilket for os har betydet, at tiden til selve udviklingen af vores komponenter har stået lidt stille den sidste måned, ræsonnerer Kenneth Madsen.
– Men det har været en rigtig god oplevelse at deltage i den relativt lokale award, og erfaringen tager vi med, når vi den 1. og 2. april 2014 deltager i Innovact Innovations Award i Reims i Frankrig, slutter Kenneth Madsen.

anasanaas

No comments yet.

Skriv et svar