Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/pro-programmet.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/pro-programmet.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Topmenu

Driftsbudget

Driftsbudgettet er kort beskrevet en opstilling af en virksomheds omkostninger og indtægter, samt en beregning af det forventede resultat. På en simplificeret måde ser driftsbudgettet ud som herunder:

Omsætning
– Variable omkostninger
= Bruttofortjeneste/dækningsbidrag
– Faste omkostninger (lokaler, administration osv.)
– Afskrivninger
– Renter
= Nettoresultat

 

Det er vigtigt, at driftsbudgettet bliver sat op på en måde, hvorpå det illustrerer hvordan virksomhedens hænger sammen. Det er derudover meget almindeligt at lave 3 varianter af driftsbudgettet: et forventet, et pessimistisk og et optimistisk budget.

Søges der investorerer til projektet/virksomheden, bør der laves driftsbudgetter for hele perioden hvori investeringen skal ligge – dette betyder at budgetterne godt kan komme til at skulle strække sig en del år ud i fremtiden. Med henblik på likviditetsbudgettet – og ens eget overblik – bør der i opstartsfasen laves driftsbudgetter på månedsbasis.

Hent skabelon til driftsbudgettet