Topmenu

PRO-Programmet hæver barrieren…

Efter opstarten på PRO-Programmet i februar i år har vi oplevet en stor tilstrømning af studerende og dimitterede fra de videregående uddannelser i Syddanmark. Vi har været i kontakt med knap 50 iværksætterprojekter og har stadig kontakt med de fleste, selvom nogle er faldet fra undervejs.

Det har drejet sig om mange forskellige projekter indenfor både IT, service, handel og fysiske produkter. Nogle bakser stadig med at få defineret og udviklet det produkt eller den løsning, de vil sælge, mens andre allerede har fået de første penge i kassen.

Vi vil gerne fortsat kunne tage imod de gode projekter, som I går og arbejder på – eller måske endnu kun har som en tanke – så derfor vil vi løfte barrieren lidt for nye deltagere i PRO-Programmet fra og med i dag.

Projektplan som adgangsbillet

Vi har haft rigtigt gode erfaringer med at bruge 2-3 timer på at udarbejde en projektplan i samarbejde med jer under de første møde. Ikke nogen grundig gennemtænkt plan, men simpelthen sådan som I ser jeres projekt her og nu. Ganske kortfattet.

Den opgave vil vi nu lægge ud til jer, så man ved ansøgning om optagelse i PRO-Programmet udarbejder en skitse til projektplan og sender den til os.

Vi har som sagt en del erfaringer med at arbejde med projektplanen samme med de hidtidige deltagere, så vi vil naturligvis lave nogle vejledninger til jer her på bloggen, hvis vores skabelon ikke er helt selvindlysende.

Brug hinanden aktivt

Udover at vi forventer en projektplan når vi går i gang, så justerer vi også på den måde I får råd og vejledning.

Selvom vi bilder os ind, at vi i IDEA House ved en masse om start af virksomhed, så er der en masse detaljer, hvor nogle af deltagerne er langt klogere end os. Derfor vil vi fokusere mere på at understøtte netværk og udveksling af viden og erfaringer på tværs af teams.

Således forventer vi også, at I i højere grad end hidtil deltager i arrangementer, hvor vi drøfter problemstillinger i hinandens projekter. Brug af coachingen i IDEA House vil således primært være beregnet på situationer, hvor I ikke kan løse hinandens udfordringer på tværs af teams.

Udover at dette vil gøre det muligt at optage flere nye teams, så tror vi faktisk også at I i langt de fleste tilfælde er de bedste til at løse hinandens problemer.

I vil komme til at høre meget mere om dette her på bloggen…

 

 

 

No comments yet.

Skriv et svar